Nieuws

Salon met uitschuifbaar zitgedeelte

Een supercomfortabel salon met uitschuifbaar...
» Lees meer

Wintertijd = opruimtijd | kastsystemen

Heb jij je zomerkleding al opgeborgen? Of kom...
» Lees meer

Relax op Maat

Niets zo zalig als je neervlijen in een Walco...
» Lees meer

Rugklachten? Remedie tegen rugpijn

Heel wat mensen worden vroeg of laat...
» Lees meer

STOCKVERKOOP van tuin- en verandameubilair

NIEUW! GROTE STOCKVERKOOP van tuin- en...
» Lees meer

COMPLETE BOXSPRING vanaf € 925,-

Heb je nog geen boxspring? Lees hier waarom je...
» Lees meer

Sierkussens: Tips en tricks

Je hebt net een nieuwe Walco zitbank gekocht....
» Lees meer

Inrichten van seniorenflats: Walco uw specialist

Wist je dat Walco Meubelen naast de winkel in...
» Lees meer

Keukenstoelen en bijhorende tafels

Stoelen maken of kraken je keuken! Ontdek ons...
» Lees meer

Stoffen salons

Stoffen salons, wie zijn ze en wat doen ze...
» Lees meer

Stoffen salons

Stoffen salons, wie zijn ze en wat doen ze? :-) Walco vertelt je hoe je de juiste keuze maakt, en hoe je ze onderhoudt. 

Ben jij ook fan van stoffen salons? Dan vind je beslist de salon de moderne, klassieke of landelijke salon van je dromen in de Walco showroom. De stof bepaalt mee de look van je zetel of salon. Laat je daarom adviseren door een Walco specialist. Die maakt je snel wegwijs in het wereldje van meubelstoffen.

De Martindale index

De Walcomedewerkers reiken je een hulmiddel aan om de slijtvastheid van de stof te kennen: de Martindale index. Hoe hoger de Martindale waarde, hoe sterker de stof. De meeste stoffenfabrikanten vermelden het aantal Martindale op de infosticker van de stofstaal.
Voor een louter decoratief slaapkamerstoeltje volstaat 6000 Martindale. Ben je maar met z’n tweetjes en zijn jullie niet echt vaak thuis? Dan hebben we het over licht en normaal woongebruik en kijk je best uit naar stofjes met een waarde die hoger ligt dan 10000 Martindale. Stoffen met een waarde, hoger dan 15000 zijn een absolute must voor intensief gebruik. Denk hierbij aan de keukenstoel die je dagelijks gebruikt, de favoriete tv-zetel waar je elke avond heerlijk in onderuitgaat of de sofa die het in je gezin met kleine kinderen en een hond erg te verduren heeft.

Onderhoud van meubelstoffen

Meubelstoffen zijn niet zelfreinigend, je moet ze onderhouden. Enerzijds heb je stoffen, gemaakt van natuurlijke vezels zoals katoen, linnen en wol. Ze ogen erg mooi en zorgen voor een gevoel van comfort omwille van hun ademend en absorberend karakter. Dat maakt hen natuurlijk ook wel iets moeilijker te reinigen. Anderzijds zijn er de stoffen, gemaakt van synthetische vezels als polyester, polyamide en acryl. Deze vezels zijn hydrofoob en stoten water en andere vloeistoffen af. Vlekken van gemorste vloeistoffen of producten op waterbasis worden door deze vezels niet geabsorbeerd. Het vuil trekt niet in de stof wat maakt dat je de zetel of je salon makkelijk zelf kan reinigen.